Prebudite vse svoje čute

Vsaka soba v Oštariji Herbelier nosi svoj podpis. V 12 apartmajih in sobah se sprostite tako, kot vam je pisano na kožo: poiščite zelišče, vonj katerega vas bo sprostil in umiril. Med blazinami pa izberite ono, ki vas bo zazibala v najbolj miren sen.

Goste hotela vsako jutro pocrkljamo s kraljevskim domačim zajtrkom. Ne pozabite izkoristiti številnih ugodnosti v okoliških krajih: pišite nam ali nas pokličite.

Zelena nit Oštarije Herbelier so avtohtona zelišča. Nabiramo jih na obronkih prastarih gozdov, domačih zelenih gričih, prostranih senožetih in vzgajamo na svojih vrtovih. Z njimi vas presenečamo na krožnikih, sproščamo na blazinah ter navdihujemo ob prav posebnih pustolovščinah.

Toplo dobrodošli ste vsi: popotniki, družine, poslovni gostje, otroci pa tudi hišni ljubljenčki. Veselimo se vašega obiska!

Herbal retreat Zeliščni hotel

Vijolica pomaga pri

Sirup iz vijolic

Iz dišečih vijolic lahko naredimo obkladke, poparke, sirupe in tinkture pa še v piškote jih lahko vmesite. Iz njih izdelujejo celo bombone ter marmelado. Sirup pripravite tako, da v kozici segrejete 100 gramov posušenih cvetov, 500 gramov sladkorja in 300 gramov vode. Ko mešanica zavre, jo odstavite z ognja in ohladite. Vzemite po žlico dvakrat ali trikrat na dan po jedi.