Varstvo zasebnosti

Cilji te politike zasebnosti

V podjetju J.R. d.o.o. Petelinjek 59, 8000 Novo mesto, Slovenija, matična številka: 6131921000 (v nadaljevanju podjetje Oštarija-Herbelier) cenimo vaše zaupanje, ki ste nam ga izkazali s tem, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Obljubljamo, da bomo vaše osebne podatke obravnavali v skladu s to politiko, veljavno zakonodajo in v skladu z vašimi željami. Osebne podatke uporabljamo za obdelavo vaših naročil, za pošiljanje e-novic, na katere ste naročeni ali pa za stik z vami preko drugih sredstev, za katera ste nam dali soglasje. Istočasno uporabljamo vaše osebne podatke za izboljšanje naših storitev in uporabniške izkušnje.

Ta politika zasebnosti se nanaša na obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo in obdelujejo tako na spletu kot za osebne podatke, ki se zbirajo preko drugih kanalov (telefon, spletna omrežja, nagradne igre, če ni določeno drugače).

Ta politika zasebnosti vam želi dati jasen pregled nad tem, kako obdelujemo osebne podatke, ki jih posredujete, našo zavezanost k varovanju teh podatkov in vašimi pravicami in možnostmi, ki jih imate za nadzor naših osebnih podatkov in zaščite vaše zasebnosti.

 

Kaj so osebni podatki in ostali izrazi?

»Osebni podatki« so vse informacije, ki se nanašajo na vas in vas identificirajo osebno, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so nam na voljo. Podjetje Oštarija-Herbelier bo zbralo različne osebne podatke o vas, ki nam jih posredujete. Podjetje Oštarija-Herbelier ne bo zbiralo nobenih posebnih kategorij osebnih podatkov (razen če ni določeno drugače).

»E-novice« so elektronske novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah in vse ostale novice, ki jih podjetje Oštarija-Herbelier želi deliti z vami.

»Pogodbeni obdelovalci« so partnerji, s katerim ima podjetje Oštarija-Herbelier pisni sporazum in lahko osebne podatke obdeluje samo v imenu podjetja Oštarija-Herbelier in jih ne delijo s tretjimi osebami in podjetji.

»Spletna stran« se nanaša na vse spletne strani in spletna mesta podjetja Oštarija-Herbelier , in vključuje naslednje spletne strani:

 

Kako in katere osebne podatke zbiramo?

Vaše osebne podatke zbiramo na naslednje načine:

Glede na osebne podatke, ki jih želite posredovati in glede na namen posameznega obrazca ali načina zbiranja osebnih podatkov, so lahko osebni podatki, ki jih zberemo od vas, naslednji:

Z uporabo spletnih strani (rezervacija, … ) vaš brskalnik prek naših strežnikov pošilja podatke o vas, vključno z vašim IP naslovom, datumom in časov obiska in z informacijami o času, porabljenem na naših spletnih straneh, referenčnem URL naslovu (stran, iz katere ste prišli), strani, ki ste jih obiskali na naši spletni strani in informacije o vaši napravi in brskalniku (npr. vrsta in različica brskalnika, operacijski sistem).

Poleg tega lahko zbiramo dodatne informacije preko piškotkov in podobnih mehanizmov. Preverite našo Politiko o piškotkih za več informacij o piškotkih in podobnih mehanizmih.

Ko uporabljate naše spletne strani, lahko omogočite tudi podatke o lokaciji. Vsi brskalniki vas bodo vprašali, če soglašate z deljenjem takih informacij. Samo v primeru podanega soglasja bodo informacije o lokaciji deljene s strani podjetja  Oštarija-Herbelier.

 

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Obdelava vašega naročila

Če ste napravili rezervacijo pri podjetju  Oštarija-Herbelier, bomo vaše osebne podatke uporabljali z namenom rezervacije storitev in z namenom kontaktiranja v zvezi s statusom naročila preko elektronske pošte, telefona ali drugače. To bo storjeno z namenom kvalitetne izvedbe dogovora.

 

Zagotavljanje podpore strankam

Če nas kontaktirate preko našega email naslova info@ostarija.si ali preko ostalih načinov: telefona, spletnega klepeta (na naših spletnih straneh ali preko družbenih omrežij), bomo vaše osebne podatke, vključno s podatki o rezervaciji obdelali za reševanje vaše zahteve in z namenom zagotavljanja najboljše razpoložljive obravnave. Te osebne podatke bomo obdelali na način, ki je potreben za izvedbo storitev podjetja  Oštarija-Herbelier ali pa če je to zahtevano glede na zakonsko obveznost.

 

Personalizirana komunikacija z vami

 

Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za ciljno oglaševanje in prikazovanje oglasov. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na podlagi zakonitega interesa podjetja Oštarija-Herbelier, razen če ne nasprotujete kakršnikoli personalizirani komunikaciji s strani podjetja Oštarija-Herbelier. Seveda lahko to storite kadarkoli. Ciljno oglaševanje in prikazovanje oglasov, ki se ustvari s piškotki, je v skladu s Politiko o piškotkih.

 

Analiza

Oštarija-Herbelier vaše osebne podatke uporablja tudi za analizo in raziskave (takšne analize in raziskave se bodo izvajale na osnovi psevdonimov in anonimiziranih podatkov, kjer je to mogoče), kar je potrebno za naš zakoniti interes in za razumevanje naših strank in njihovih želja, za prepoznavanje vzorcev in trendov, za izboljšanje uporabniške izkušnje, zagotavljanje informacij, vsebine in ponudb po vaših potrebah, za namene splošnih raziskav, statistične namene in za združeno poročanje, za razvoj novih izdelkov in storitev, spremljanje uspešnosti obstoječih izdelkov in storitev, za izboljšanje naše tehnologije, za pošiljanje personaliziranih oglaševalskih sporočil in za prikaz spletnih oglasov.

 

Ali delite moje osebne podatke?

Pogodbeni obdelovalci

Spoštujemo zaupanje, ki ste nam ga izkazali, ko ste z nami delili svoje osebne podatke in jih ne bomo delili z nikomer, ki bi jih želel uporabiti v lastno korist. Vendar lahko vaše osebne podatke delimo z našimi pogodbenimi obdelovalci, npr. za plačilo naročila (npr. banke), personalizirano komunikacijo (tiskarne, dostavne službe) itd.

Družbena omrežja

Spletna stran podjetja  Oštarija-Herbelier ponuja možnost uporabe vtičnikov različnih družbenih omrežij. Če se odločite za interakcijo (z registracijo računa na družabnem omrežju), bodo lahko vaše aktivnost na naših spletnih straneh ali prek naših aplikacij lahko na voljo tudi tem družbenim omrežjem na podlagi pravilnikov zasebnosti, s katerimi se boste strinjali ob prijavi na ta družbena omrežja. Če ne želite deliti teh informacij, se prosimo odjavite iz teh družbenih medijev.

Z oblastmi

V primeru zahtevka s strani pristojnih pravnih organov ali organov pregona in po potrebi za določene pravne postopke in preiskave itd. lahko podjetje  Oštarija-Herbelier deli vaše osebne podatke s takimi organi.

Z vašim soglasjem

Poleg zgoraj navedenega, lahko podjetje  Oštarija-Herbelier z vašim soglasjem in vašim vedenjem glede namena, posreduje vaše osebne podatke tudi drugim (drugim podjetjem) in lahko z njimi deli vaše osebne podatke. To ni običajna praksa, vendar pa se lahko zgodi v prihodnosti.

 

 

Kako zaščitimo vaše osebne podatke?

Podjetje  Oštarija-Herbelier deluje učinkovito pri izvajanju ustreznih tehničnih in organizacijski varnostnih ukrepov, ki temeljijo na podlagi ocene tveganja, da zavaruje vaše osebne podatke pred nepooblaščeno ali nezakonito obdelavo in proti morebitni naključni izgubi, uničenju ali škodi.

Poleg tega vaših osebnih podatkov ne bomo delili s tretjimi državami (državami, ki niso članice EU), razen v primeru, ko bodo sprejeti ustrezni zaščitni ukrepi v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Ali imam kakšne pravice?

Umik soglasja

Če želite komunikacijo s podjetjem  Oštarija-Herbelier omejiti na kateremkoli ali vseh kanalih, lahko to storite kadarkoli tako, da nam pošljete elektronsko pošto ali nas pokličete.

Poleg tega se lahko odjavite od prejemanja naše elektronske pošte s pisni, obvestilom na info@ostarija.si

Pišete nam lahko na naslov: info@ostarija.si

Pokličete nas lahko na telefonsko številko: 051262930.

Na ta način se boste umaknili od prejemanja naših elektronskih sporočil in/ali komunikacije preko ostalih kanalov: SMS, tiskani mediji, katalogi in/ali telefonskih klicev.

Naredili bomo vse v naši moči, da vaše soglasje čimprej umaknemo. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je možno, da boste v 15 dneh po datumu odjave še vedno prejemali elektronsko pošto s težnimi ponudbami in druge vsebine podjetja  Oštarija-Herbelier (če je bilo elektronsko sporočilo že poslano ali v fazi pošiljanja). V naprej se opravičujemo in prosimo za vaše razumevanje.

___________________________

Dostop, brisanje in popravek osebnih podatkov

Za dostop do vseh osebnih podatkov nas prosimo kontaktirajte na naslov info@ostarija.si in poslali vam bomo kopijo vseh vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Podatki bodo predloženi v strojno berljivi obliki, ki se lahko na vašo zahtevo prenesejo na tretjo osebo.

Kadarkoli lahko zahtevate popravek vaših osebnih podatkov ali izbris vaših osebnih podatkov z elektronskim sporočilom na info@ostarija.si

 

ALI LAHKO DOBIM VEČ INFORMACIJ?

Kadarkoli lahko posredujete vaše vprašanje ali zahtevo v zvezi z osebnimi podatki, kako uveljavljati svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki našemu pooblaščencu za varstvo osebnih podatkov, ki ga lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov info@ostarija.si

Če želite pooblaščenca kontaktirati preko navadne pošte, prosim pišite na: JR d.o.o., Petelinjek 59,8000 Novo mesto.

V primeru pritožb, se lahko obrnete na pristojni organ, Informacijskega Pooblaščenca Republike Slovenije.

 

SPREMEMBE TE POLITIKE

Podjetje  Oštarija-Herbelier želi spoštovati mednarodno priznana načela in zakonodajo na o osebnih podatkih. S tem namenom in tudi na podlagi vaših povratnih informacij bomo posodobili to politiko zasebnosti, da bi zagotovili, da je brez napak in da vsebuje ustrezne podatke o vaših pravicah in dejavnostih obdelave ter da je v skladu z veljavno zakonodajo in najboljšimi praksami.

Od časa do časa jo lahko spremenimo, da bomo v skladu z novimi pravnim in tržnim napredkom  in priložnostmi. Če bomo naredili pomembne spremembe, vas bomo obvestili na naših spletnih straneh s pomočjo obvestil ali pa vam bomo poslali posodobljeno politiko na vaš elektronski naslov. Vsekakor bo posodobljen pravilnik vedno objavljen na tej spletni strani.

20.11.2019