Butični hotel z dušo

Butični hotel sredi čarobne narave? Ste se spraševali kam na dopust? Bi svoje dosedanje poti radi zamenjali z novimi? Bi preizkusili nekaj novega? Imamo idejo za vas!

Prihod v Dolenjske Toplice je bilo pravo presenečenje. Vrvež v strogem centru mesta. Vendar ne prevelik, temveč ravno pravšnji za uživanje ob soncu in dišeči kavi. Velikan Dolenjskih Toplic so Terme – teh ni spregledati. Veliki hotelski kompleksi se nizajo drug ob drugem, obdaja jih termalni park. Ta daje okolju nekakšen počitek, zbuja takojšen občutek termalnega kraja, kar Dolenjske Toplice tudi so. Vendar ne iščemo velikanskega kompleksa nastanitev, iščemo nekaj »z dušo«.

Sprehod čez sušico pa narekuje nekoliko drugačen del centra. Tu stoji butični hotel, ki ima v spodnjem nadstropju restavracijo. Oštarija-Herbelier je bila leta poznana predvsem kot visoko kvalitetna restavracija, nekaj let nazaj pa so se odločili in nad restavracijo prevzeli še butični hotel. Ta je bil sprva nekoliko manj obiskan, saj ni imel prave duše. S prihodom Oštarije-Herbelier pa je zavel nov veter in nekdaj prazne sobe so se spremenile v butični hotel z dušo.  Verjetno se sprašujete kaj ta »duša« je?  Kot pravijo sodelavci hotela, je bila prav »duša« tista, ki je manjkala. Pravijo, da če nekdo dela nekaj s srcem in veseljem, potem najde pot, da iz pustih sob napravi butični hotel.

butični hotel

Gre za sobe, ki so tematsko opremljene, vsaka v svojo zeliščno zgodbo. Tu najdete sobe, ki so poimenovane po lokalnih zeliščih – takšnih, ki so jih uporabljale že babice. Nekatere pa so kljub temu tudi moderne in izvirajo iz uporabe v današnjem času. Spoznate se lahko z blagodejnimi učinki ognjiča ali šipka, stres preženete v sivkini sobi, se predajate kreacijam kapucinke, ki jo poleg tematike, ki krasi butični hotel najdete tudi na kulinaričnih kreacijah v restavraciji pod hotelom.

Ste se že srečali z možnostjo, da izberete svoj najljubši vzglavnik? Ste ga lahko izbirali po tematskih sklopih – glede na počutje? V Oštariji-Herbelier vam predstavijo ugodno in blagodejno delovanje učinkovin, ki so sestavni del posameznega vzglavnika, vi pa izberete tistega, za katerega menite, da bo najbolj blagodejno vplival na vas in vaše počutje. Kot so nam povedali, si gostje največkrat izberejo vzglavnik »sivka«, saj poleg omamnega vonja, blagodejno vpliva na zmanjševanje stresa in sproščanje po napornih delovnih dneh. In v takšnih časih živimo in zato je prav, da si vzamemo nekaj minut tudi zase.

Pridružite se nam na doživetjih z Zelišči na vrtu, krožniku in postelji ter odkrite nov integralni turistični produkt!

Aktivno z naravo – 3 dnevni paket (2 nočitvi z zajtrkom)  

 

Butični hotel sredi Dolenjskih Toplic poskrbi, da se dobro počutite v obnovljenih sobah, da se spočijete in naužijete nove energije. Prav tako poskrbi tudi za razvajanje brbončic, saj v restavraciji pod hotelom strežejo omamno dišeče in okusne jedi. Najraje se pohvalijo s svojim degustacijskim pet in osem hodnim menijem, s katerim zadovoljijo okuse še tako zahtevnih strank. Ti temeljijo na tradiciji in dediščini kraja, recepte, ki se prenašajo iz rodu v rod so namreč obudili ali preoblikovali v moderne preobleke. Tu kupujejo in kuhajo predvsem iz lokalnih sestavin, ki jih pripeljejo kmetje okoliških kmetij. Jedilnik prilagajajo letnemu času, saj spoštujejo zakone narave.  V več kot 130 etiket veliki vinski kleti si lahko izberete vašo priljubljeno vinsko kapljico, med katerimi prednjačijo prav dolenjske in belokranjske vinske hiše.

butični hotel

Butični hotel in njegovo osebje se zaveda, da so vezani na kopališki turizem, ki je v Dolenjskih Toplicah izredno močno razvit. Svojim gostom zato ponujajo številne ugodnosti in ponudbe, ki jih povezujejo tudi s termalnimi doživetji. Gostje se lahko razvajajo v kopališkem kompleksu ali v savna parku, karte pa lahko kupijo tudi v nastanitvi – Oštariji-Herbelier. Vsak izmed gostov hotela prejme 10% popust na welness storitve, zaposleni pa poskrbijo tudi za rezervacijo termina, ki Vam odgovarja. Paket je na voljo za le 199€ na osebo.

  Aktivno z naravo – 4 dnevni peket (3 nočitve z zajtrkom)  

Oštarija-Herbelier je prijeten butični hotel z dušo, saj tu najdete vse potrebno za uživanje in sprostitev. Za tiste, ki želijo nekoliko bolj aktivnega dopustovanja, pa omogočajo tudi aktivnosti v kočevskem rogu, teambuildinge, pohode in kolesarjenja. Oglejte si Dolenjsko z najlepše razgledne točke, ob kozarcu penine in ognju poslušajte zgodbe o brbuču in gorjanskih škratih, se spoznajte z raznolikimi tehnikami preživetja in postanite mojster v iskanju zaklada. Prebudite svoje čute, se sprehodite po mokri praproti, vdihnite svež zrak in izdihnite skrbi.

Naj vas po dolenjski popelje Brbuč, maskota Oštarije-Herbelier, sicer pa lik, ki ga najdete v potoku Sušica. Je mali-bratranec gorjanskih škratov, veste tistih, ki skrbijo za Trdinov vrh in gospodično. Tu vas Brbuč opozarja »da ugasnite luč«, saj se nahajate v zelenem hotelu, z mednarodno priznanim certifikatom Travelife ter slovenskim zelenim znakom »Slovenia green«.  V zelenem okolju spoznavajte zakone narave.

Si želite vodenja po Dolenjskih biserih, se zanimate za Belo krajino? Butični hotel sredi Toplic vas popelje v svet belih brez, peke Belokranjske pogače, šole »Brihtna glava« (nazaj v čas) ali izdelovanja pisanic. Spoznajte belokranjskega vinarja, obiščite muzej gasilstva, spoznajte več kot 3000km poti in se popeljite v kanuju po Kolpi ali Krki, del pa prekolesarite ali prepešačite. Paket je na voljo za le 289€ na osebo.

Aktivno z naravo – 5 dnevni paket (4 nočitve z zajtrkom)  

Prijeten hotel v centru Dolenjskih Toplic s svojo ekipo ustvarja že od leta 2012 in se lahko pohvali z velikim številom sprejetih gostov. So sinonim za kvaliteto in gostoljubnost. Prijeten butični hotel se nahaja v čistem centru Dolenjskih Toplic, nekaj metrov stran od termalnega kompleksa, tržnice, trgovine, lekarne, kulturnega in kongresnega centra, ki privabi številna podjetja. Si želite oddiha? Teambuildinga? Kvalitetne dolenjske kulinarike? Pomoči pri organizaciji dogodkov? Ali preprosto butičnega hotela z dušo? V Oštariji-Herbelier Vam bodo ostali v lepem spominu, kot obljubljajo boste pri njih lahko prebudili vse svoje čute. Paket je na voljo za le 390€ na osebo.

Aktivnosti so del razpisa Zelišča na vrtu, krožniku in postelji, ki ga podjetje JR d.o.o. izvaja ob podpori sredstev razpisa objavljenega v Uradnem listu RS, št. 42/17,  Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, evropskega sklada ESSR.