Raziskujte.

Prisluhnite šumenju prastarih kočevskih smrek. Zazrite se v globoke okljuke reke Krke. Naj prsti polzijo po rosni jutranji praproti. Vdihnite svež zrak pragozda. Okusite alkemijo avtohtonih zelišč. Prepustite se naravi in znova odkrijte mir. Vrnite se k sebi.

Sami ali skupaj z nami.

 

Novo mesto

Sprehodite se po obnovljenem mestnem jedru majhnega mesta z velikim srcem. Privoščite si vožnjo s splavom po reki Krki, obiščite apiterapevtko Andrejo, ki vam bo pod starim hrastom pripravila medeni piknik ali pa si oglejte Dolenjski muzej, kjer lahko spoznate arheološko in etnološko podobo Dolenjske. Za nasvet vprašajte nas.

Novo mesto

Bela krajina

Prepustite se toku belokranjske lepotice Kolpe, spoznajte belokranjskega vinarja ali se preizkusite v izdelavi Belokranjske pisanice. Ste že spoznali Krajinski park Lahinja ali druge naravne znamenitosti? Bela krajina je polna neopisljivih lepot, ki vam jih z veseljem pokažemo!

Bela krajina

Dolenjske Toplice

O Dolenjskih Toplicah vemo več od ostalih. Smo domačini, ki z dušo in srcem sodelujejo z lokalnimi pridelovalci in ponudniki. To so naši srčni in gostoljubni prijatelji, h katerim radi pripeljemo svoje goste.

Dolenjske Toplice

Na obisk lokalnih ponudnikov

Ste že okusili sladkost jabolk kmetije Bučar, si privoščili gintonik iz gina destilarne Berryshka? Spoznali Jožeta s kmetije Plavica, medene izdelke čebelarstva Šercelj ali pa ekološko zelenjavo s kmetije Strojin? Tu je tudi kmetija Pršina, ki slovi po svoji dvestoletni tradiciji, pa kmetija Gril, kjer boste pri Andreji preizkusili najokusnejši jogurt ter kmetija Poreber, kjer po integralnem načinu pridelujejo šparglje.

Na obisk lokalnih ponudnikov

skozi zrcalo zgodovine

Spoznajte dediščino Kočevarjev in si oglejte muzejsko zbirko društva Kočevarjev staroselcev, se sprehodite po prijetno urejeni gozdni učni poti Rožek ter odkrijte ruševine gradu Rožek ali pa se podajte na vrh Pogorelec, ki vas nagradi z najlepšim razgledom na dolenjsko. Obiščite Bazo 20, edino na skrivnen način zgrajeno in nikoli odkrito bazo odporniškega gibanja v Evropi, ter se sprehodite med obnovljenimi barakami, ki služijo kot pomniki 2 svetovne vojne. Bi radi izvedeli več?

skozi zrcalo zgodovine

Divje a prijazno - kočevsko

Tam kjer narava diha v neokrnjenem ritmu, kjer se stikajo naše poti in se ljudje za trenutek ustavijo, tam kjer štetje odtenkov zelene barve nima konca, v sodelovanju in spoštovanju: do sočloveka, do narave - na kolesu ali peš.

Divje a prijazno - kočevsko

Suhokranjske poti in dolina reke Krke

Za tiste, ki prihajate z ljubljanskega konca ali tiste, ki bi radi obiskali Suhokranjski triglav, morda spoznali Auerspergovo zapuščino ali se preprosto sprostili ob šumenju reke Krke.

Suhokranjske poti in dolina reke Krke