Prebudite vse svoje čute

Vsaka soba v Oštariji Herbelier nosi svoj podpis. V 12 apartmajih in sobah se sprostite tako, kot vam je pisano na kožo: poiščite zelišče, vonj katerega vas bo sprostil in umiril. Med blazinami pa izberite ono, ki vas bo zazibala v najbolj miren sen.

Goste hotela vsako jutro pocrkljamo s kraljevskim domačim zajtrkom. Ne pozabite izkoristiti številnih ugodnosti v okoliških krajih: pišite nam ali nas pokličite.

Zelena nit Oštarije Herbelier so avtohtona zelišča. Nabiramo jih na obronkih prastarih gozdov, domačih zelenih gričih, prostranih senožetih in vzgajamo na svojih vrtovih. Z njimi vas presenečamo na krožnikih, sproščamo na blazinah ter navdihujemo ob prav posebnih pustolovščinah.

Toplo dobrodošli ste vsi: popotniki, družine, poslovni gostje, otroci pa tudi hišni ljubljenčki. Veselimo se vašega obiska!

Herbal retreat Zeliščni hotel

Ne spreglejte naših programov doživetij

Tri sproščujoče dni v Toplicah

Že od 68€!
Ujemi to časovno omejeno ponudbo in si privošči 3 sproščujoče dni v Toplicah. 
Tri sproščujoče dni v Toplicah

Aktivna in sproščujoča dneva v Toplicah

Že od 80€!
Preživi aktiven in sproščujoč oddih v Toplicah. Časovno omejena ponudba, ki ponuja idealen odklop ne glede na vremensko napoved!
Aktivna in sproščujoča dneva v Toplicah

Smučaj na Gačah in prespi v zeliščnem zatočišču

Že od 55€!
Celodnevna smuka, spanje in zajtrk po neverjetni ceni. Časovno omejena ponudba, idealna za ljubitelje nepozabnih doživetij na Dolenjskem! 
Smučaj na Gačah in prespi v zeliščnem zatočišču

Butično razvajanje na kvadrat

Že od 199€ na osebo!
Pri nas vaš čaka butično razvajanje na kvadrat. Raziskujte kulinariko, pokrajino in tradicijo, pokukajte v zeliščne sobe, si privoščite krepčilne obroke iz lokalnih sestavin, uživajte v termalnih vrelcih in se razvajajte po Dvorsko. 
Butično razvajanje na kvadrat

Vsa doživetja

Sivka za dušni mir

Sivka je blago pomirjevalo proti vznemirjenosti, živčni izčrpanosti in spalnim motnjam, prav tako zdravi prebavne motnje živčnega izvora. V ljudskem zdravilstvu sivka spodbudi tek, ureja prebavo, odvaja žolč, blaži trebušne krče, odpravlja napenjanje, odganja vetrove in žene na vodo, miri in uspava, a nasprotno tudi prepreči omedlevanje. Zunanje dišeče sivkine kopeli zdravijo motnje v prekrvitvi in blažijo težave v meni. Eterično olje je sestavina mazil proti revmi pa tudi proti kožnim boleznim z močnim srbenjem ter izdelkov za ustno higieno. V fitomedicini je droga pogosta sestavina pomirjevalnih čajev, njeni izvlečki pa sestavine pomirjeval, zdravil za odvajanje žolča in krepil, zunanje pa tudi pripravkov za zdravljenje manjših ran, opeklin in površinskih sončnih opeklin. Sivkine vrečke odišavijo prostor, razkužijo perilo in odganjajo mrčes.
Naslonite glavo na dišečo blazino v sobi SIVKA.

Sivka je del vsakdana že od antike

S svojim omamnim vonjem je osvajalski pohod po domovih začela že v antičnih časih. Rimljani so jo uporabljali za dišavo pri svojih kopelih, saj so verjeli, da dobro obnavlja kožo. Njeno ime verjetno izvira iz latinskega glagola »lavare«, ki pomeni »umivati«. Preko rimskih kopalnic si je sivka kmalu utrla prostor tudi v vse druge domače prostore, s kasneje odkritimi koristnimi zdravilnimi lastnosti pa je našla svoje mesto tudi v kuhinji. Za domačo rabo je, poleg prijetnega odišavljenja prostorov, sivka priljubljena še zaradi ene izjemno koristne lastnosti – z njo lahko na naraven način iz doma odženemo nadležne molje.

Sivka za boljši spanec

Sivkin parfum poznamo že vse od 15 stoletja.

Eterično olje je sestavina mazil proti revmi pa tudi proti kožnim boleznim z močnim srbenjem ter izdelkov za ustno higieno. V fitomedicini je sivka pogosta sestavina pomirjevalnih čajev, njeni izvlečki pa sestavine pomirjeval, zdravil za odvajanje žolča in krepil, zunanje pa tudi pripravkov za zdravljenje manjših ran, opeklin in površinskih sončnih opeklin. Sivkine vrečke odišavijo prostor, razkužijo perilo, odganjajo molje, komarje, muhe in drugi mrčes skratka so vsestransko uporabne!

Recept: Sivkina kopel za boljše spanje

Sivkino kopel si pripravite iz posušenih cvetov sivke, ki jo nadrobite v toplo vodo. Cvetove lahko predhodno poparite s kropom in po 5 minutah dodate k ostali kopeli. Takšna kopel je zelo učinkovita pred spanjem, saj sivka na naše telo deluje sproščujoče in pomirjevalno.