Aktualno doživetje organizirano po vaših željah

po medvedovih poteh

Ljubitelji kolesarjenja in pohodov v neokrnjeni naravi, se bomo odpravili na obronke prastarih kočevskih gozdov. Prevzela nas bo mogočna veličina gozda, zvečer pa se bomo pustili zapeljati čisto drugačnemu doživetju, pravemu kulinaričnemu razvajanju brbončič v Oštariji-Herbelier.

 

Rezerviraj program

Potek programa

1 dan: Kulinarično razvajanje v Oštariji-Herbelier

Prihod v poznih popoldanskih urah v Oštarijo Herbelier v Dolenjskih Toplicah, kjer se bomo zbrali v pričakovanju kulinaričnega večernega doživetja. Z lokalno izbranimi in svežimi sestavinami, stopljenimi v avtohtone in včasih že pozabljene recepte naših babic, bo predana ekipa pod taktirko kuharskega mojstra Roberta, ustvarila pravo gurmansko poslastico. Tako dobro, da je ne boste pozabili. Nočitev.

 

 

1 dan: Kulinarično razvajanje v Oštariji-Herbelier

2. dan: Pohod po Roški poti

Po zajtrku bomo vzeli pot pod noge in se odpravili proti kočevskim gozdovom. Z medvedjo šapo označena pot je prava priložnost za potepanje po gozdnih samotah Roga. Doživeli bomo čar divjine, spoznali skrivne poti medveda, volka in risa. V svoje časovno obdobje nas vabi Roška žaga, katere nemi ostanki pričajo o nekdaj cvetoči gospodarski dejavnosti. Pokrajino le tu in tam zmotijo ostanki opuščenih kočevskih vasi, katerih prebivalci so si že zdavnaj poiskali nov življenjski prostor. Nasprotje temu pa sta Rajhenavski pragozd in Debela jelka – Kraljica Roga, ki že več stoletij vztrajata na istem mestu. Popoldan si bomo popestrili z osvežitvijo v reki Krki. Nočitev.

2. dan: Pohod po Roški poti

3. dan: E-Biking

Po zajtrku se bomo s kolesi odpeljali iz Dolenjskih Toplic, sledil bo vzpon proti Dolenjskemu smučišču Gače. Povzpeli se bomo na skoraj 1.000 m nadmorske višine. S pomočjo električnih koles je vzpon primeren za vse. Pri koči na smučišču Gače, si bomo oddahnili ob osvežilnem napitku in lepem razgledu nad dolino. Sledila bo vožnja po gozdnih poteh do planinskega doma na Mirni gori. Iz tam bo viden pogled na Belo krajino, kamor nas bo vodila zanimiva vožnja. Poleg postankov in predstavitev značilnosti, nas bo pot vodila do poznane reke Kolpe v Beli  krajini. Tam bomo parkirali kolesa (možnost kosila po predhodnem dogovoru) in imeli popoldansko kopanje v reki Kolpi. Nato bo sledil organiziran prevoz na izhodišče.

3. dan: E-Biking

Galerija programa

Cenik programa

Trajanje programa: 2 dni

Cenik za doživetja za en dan: cena na osebo 39€
Cenik doživetja za dva dni (petek-sobota): cena na osebo 119€
Cenik doživetja za dva dni (sobota-nedelja): cena na osebo 119€
Cenik za doživetja za tri dni (petek-nedelja): cena na osebo 189€

 

Cena tridnevnega doživetja (petek-nedelja) vključuje:

 

Cena dvodnevnega doživetja (petek – sobota) vključuje:

 

Cena dvodnevnega doživetja (sobota-nedelja) vključuje:

 

Cena enodnevnega doživetja vključuje:

 

Možna doplačila

 

MOŽNOST KORIŠČENJA TURISTIČNIH BONOV!

 

Termini odhodov: 

24.-26.07.2020

14.-16.08.2020

28.-30.08.2020

04.-06.09.2020

25.-27.09.2020

 

Priporočamo: najprej nasmeh na obrazu. Vseeno pa tudi priporočamo opremo za kolesarjenje, udobno pohodno obutev, rezervno obleko, zaščito pred soncem ter pohodne palice.

 

Organizator potovanja: Turistična agencija Experience Slovenia. Ponudbo najdete tudi na njihovi spletni strani: agencija experience slovenia

Rezerviraj program