Obliznite si prste.

V Oštariji Herbelier se priklanjamo lokalnim in svežim sestavinam, ki jih stapljamo v avtohtone in včasih že pozabljene recepte naših babic. Jedi povezujemo s tukajšnjimi zelišči. Za vas pripravlja jedi predana ekipa pod okriljem kape kuharskega mojstra Roberta Gregorčiča.

Krožniki, s katerimi razvajamo vaše brbončice, dišijo po Dolenjski. Na izbor sestavin smo izjemno pozorni: tu prisegamo na lokalno, navdihujejo pa nas vrhunske kulinarične tehnike in odkrivanje gastronomskih zakladnic sveta.

Picture of a meal

Kuhinja - srce Oštarije Herbelier

V Oštariji je lepo, sproščeno, zabavno in srčno. Dan začinite s slastnim in kakovostnim obrokom in izbranimi nalepkami iz naše pestre ponudbe vin.

Ljubezen do dobrega

Pri nas si obliznite prste. Posebno pozornost namenjamo izboru sestavin, gostje lahko zelišča za kuho naberete tudi sami. Tako spoznate naravne danosti, ki jih je v naših koncih na pretek.

Crkljanje zaključenih družb

Obiščite nas s tistimi, ki jih imate radi, spoštujete in cenite. V naši restavraciji imamo 65 sedišč, še 20 vas sprejmemo na terasi. Naše vodilo pri kreiranju ponudbe so sveže sestavine, ki jih dobimo od okoliških pridelovalcev. Prepustite se naši igrivosti, a nam zaupajte želje: z veseljem vam bomo ustregli.

Martinov praznični meni

Pozdrav iz kuhinje
***
Špehovka Krškopoljskega prašička, na pireju iz rdeče pese, črna redkev v solatki in hren
***
Kremna juha iz repe z ocvirki
***
Ravioli z bučo v omaki in prekajenim sirom
***
Sorbet iz šmarnice
***
Zorjeni file račke s poprovo-čokoladno omako, na gratiniranih mlincih, pire rdečega zelja in brstični ohrovt
***
Krostata iz hrušk, z vinskim šatojem in rozinami v žganju

Martinovo nedeljsko kosilo

Pozdrav iz kuhinje
***
Goveja juha
Kremna juha iz repe
Ješprenova juha z zelenjavo in jurčki
***
Pečena račka z mlinci, svinjski file s poprovo omako, gratinirani mlinci, vinsko rdeče zelje in zelenjava
ALI
File postrvi s špinačno omako, na gratiniranem krompirju, zelenjava
ALI
Sirovi štruklji z jurčki v omaki
***
Krostata iz hrušk, z vinskim šatojem in rozinami v žganju.