Grad Otočec vas vabi s ponudbo na vrhunski ravni

Grad Otočec se nahaja v neposredni bližini Novega mesta, dolenjske prestolnice. Dlje časa je bil znan kot trg, širom bolj poznan pa je postal v 70. letih 20. stoletja. Tedaj so se začeli množično priseljevati posamezniki, zaradi katerih se je posledično razvila tudi infrastruktura. Iz podeželskega naselja je sčasoma zraslo širom po Sloveniji prepoznano in turistično obiskano mestece. Pohvalijo se lahko kot edini grad v Sloveniji, ki je lociran na otoku. Grad pa je v obratovanje in skrb prevzela podjetje Krka, ki sedaj tudi skrbi za razvoj. V grad Otočec so notranjost prenovili oz. zasnovali tako, da je sedaj hotel. Ta nosi kategorizacijo kar petih zvezdic.

Grad Otočec se torej pohvali s svojo edinstvenostjo, saj je tudi zaščiten in javno prepoznan kot edini vodni grad v naši deželi. Zaščiten je od leta 1999 in sicer kot nepremični spomenik državnega pomena, kar je ena od najvišjih zaščit v Sloveniji.  Vendar pa edini ni od nekdaj. Nekoč sta stala še dva gradova na vodi, eden od njih v neposredni bližini, to je Kostanjevici na Krki. Grad v Kostanjevici sicer danes ne stoji več, stoji pa dvorec.

 

grad otočec

Omogočajo Vam, da prespite v 16 razkošno opremljenih suitah in sobah. Oprema je izdelana iz naravnih materialov, z barvami, ki pomirjajo. Grajske kopalnice so opremljene z razkošnimi kopalnimi in masažnimi kadmi, prostornimi dežnimi tuši, kot zahteva kategorizacija pa so kot hotel 5 zvezdic opremljeni tudi z televizijskimi sprejemniki, kabelskim internetom, telefonom, sušilcem za lase, mini barom in klimatsko napravo. Tu najdete prijetne receptorje, ki za vas poskrbijo 24 ur na dan / noč. Veseli so vaših vprašanj, znanje pa imajo tudi iz okoliških znamenitosti, kar pomeni, da vam lahko dobro svetujejo glede na vaša zanimanja.

Okoli grajskega parka je grad Otočec obdan z rastlinjem in drevesjem, ki naj bi bilo avtohtono. Tu je bilo zasajeno že konec 18 stoletja, kar priča o dolgi dobi in dobrem/smiselnem gospodarjenju. Nekatere od vrst so na primer vrba, topol ter jelša, zasajena pa so tudi bolj nenavadna drevesa. V reki Krki, ki obdaja grad Otočec, domuje kar 32 različnih vrst rib, kar je za ribolov velika atrakcija. Številne od vrst danes manjšajo svojo številčnost in so precej ogrožene. Najbolj cenjene so kralj voda sulec in som, interesantna pa je tudi platnica. Grad Otočec polepšajo tudi labodi, ki so jih načrtno naselili v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, danes pa jih je številčno že več kot 50.

Grad Otočec omogoča številne možnosti za čas, ko ste prosti. Poleg pohodniških in kolesarskih poti je v neposredni bližini tudi golf igrišče. Tu se je zvrstilo že veliko število prvenstev in tekmovanj, kot prednost pa pogosto izpostavljajo preglednost igrišča saj je manjše od drugih slovenskih. V Športnem centru Otočec najdete številne rekreacijske možnosti, za ljubitelje adrenalina pa je pred leti zaživel tudi »pustolovski park«. V adrenalinskem parku organizirajo tudi animirane rojstno dnevne zabave. Pustolovščine v višavah so izvedene pod vodstvom inštruktorjev in animatorjev, program pa je namenjen vsem starostnim skupinam, ki obiskujejo osnovno šolo (od 6-15). Program animacije traja približno 3-4 ure, dostopno pa je tudi zaradi velikega števila povabljenih: kar 45. V ponudbo so organizatorji vključili: adrenalinsko pustolovščino, kosilo z praznično torto ter posebni otroški jedilnik (saj vsi vemo, kaj otroci najraje jedo!). Osnovne cene pustolovskega parka so precej dostopne. Za 10 otrok je cena paketa 160€, vsak dodatni otrok pa se obračuna dodatnih 16€.

grad otočec

V primeru slabega vremena grad Otočec poskrbi za sprostitev v bazenih bližnjih okoliških termalnih krajev. Najbližji kraj so Šmarješke Toplice, nedaleč stran pa so tudi terme Dolenjske Toplice. Oba termalna kompleksa, del term Krka, sta opremljena z moderno ponudbo najrazličnejših tehnologij. Poleg bazenskega kompleksa se lahko predajate tudi užitkom v oazi savn. Uživate lahko na številnih in raznolikih masažah, ki jih izvajajo izkušeni in dolgoletni maserji, ponujajo tudi nege obraza, liftinge, metode zmanjševanja celulita, ponudbo manikure in pedikure.

Grad Otočec je poleg termalnega in športnega vidika odlično izhodišče za izlete in oglede znamenitosti povezane s kulturo. Številne dediščinske in turistične značilnosti v srcu Dolenjske so od gradu oddaljene le nekaj kilometrov. Če se boste zanimali za katero od znamenitosti (na primer Frančiškansko cerkev, ogled Dolenjskega muzeja in Jakčevega domu, sprehod z vodičem čez prenovljeni Glavni trg, ogled knjižnice, vožnjo z splavom po Krki,…) se pozanimajte na okoliškem turistično informacijskem centru, kjer so Vam prijazni uslužbenci vedno na voljo.

Grad Otočec je nekaj posebnega tudi zaradi svoje značilne in posebne vinske kleti. Vinogradništvo je namreč za Dolenjsko podeželje značilno in tipično, zato je nepogrešljiva vinska klet v ponudbi takšnega visoko kakovostnega ponudnika. Posebnež, ki ga najdemo v steklenicah dolenjskih kleti je tudi Cviček, fuzija vina različnih belih in rdečih sort. Vrhunska vinska vitrina je urejena v grajskem stolpu, kjer je ponudba bogata, da se je težko odločiti. Velika ponudba omogoča izbor tako sladkih kot suhih, tako rdečih kot belih vin, v grajskem ambientu pa jih lahko tudi postrežejo in vam o njih kaj povedo. Poznavalci vin znajo takšni grajski ambient ceniti, saj je klet primernih temperatur, je temna (kot mora tudi biti) in primerno zračna.

grad otočec

Grajsko doživetje, ki ga pričara grad Otočec je nekaj posebnega tudi zato, ker se lahko v ambientu tudi poročite. Za poroke so pravi strokovnjaki saj ga spremlja kulisa naravne okolice, obred napravijo tako na prostem kot tudi v zavetju grajskega parka ali v dvorani. Poročne obrede pripravlja izkušena ekipa strokovnjakov, priznane so v vseh državah, po poročnem obredu pa lahko (po želji) v njihovi organizaciji sledi tudi slavje ali zgolj pogostitev svatov. Na grajski poroki lahko sodelujejo grajski gospodje (sprejem pri grofu!), poskrbijo za zvočno kuliso (klavir, kitara, violina, citre), penina pa se po grajsko odpre kar z mečem.

Obred lahko snujete tudi po svoje. Če želite se lahko obdate z fotografi, vizažisti, frizerji, mladoporočence lahko zapeljejo s kočijo na panoramsko vožnjo, poročno listino lahko podprete s pečatom, spustite balone ali golobe, najamete limuzino,… možnosti imate ogromno.

Grad Otočec poskrbi, da se počutite dobro in domače, na dolenjskem pa ponujajo vrhunsko raven vseh aktivnosti, svoje brbončice lahko razvajate v grajski jedilnici, kjer za kulinarične specialitete poskrbi chef Amel Balagić. Sveža in zdrava hrana je pripravljena po navdihu pokrajine v kateri se grad Otočec nahaja, izvirna domišljija pa tu ne pozna meja. Odprti so vsak dan od sedme zjutraj do desete zvečer: za kavo, prigrizek ali užitke ob več hodnih menijih.