SKUPAJ SMO OŠTARIJA

10 let nazaj sta Roberto in Jernej, v želji po skupni zgodbi, preskočila zaklenjena železna vrata terase, na Sokolskem trgu 2 v Dolenjskih Toplicah. 1. aprila 2012, le nekaj dni kasneje, sta jih odklenila za svoje goste in kraj je zaživel.

Ob odprtju sta imela Roberto in Jernej jasno začrtane cilje in vizijo, ki se do danes ni spremenila. Motivirana, osredotočena in polna znanja, sta se podala v nov življenjski izziv. Vedela sta, da postavljanje novih trendov ne bo lahko, a tudi, da bosta skupaj z ekipo zmogla. Z vseh koncev Dolenjske in Bele krajine so se namreč, mladi in nadobudni fantje, srečali v Oštariji in se izkazali vsak s svojimi sposobnostmi. Mame so jim za kuho posodile velike črne piskre Emo-Celje, novica o odprtju pa je potovala od ust do ust.

Prvo veliko in odgovorno naročilo je sledilo kmalu po odprtju. Gostje so bili najmlajši, ki so jim Oštirji kuhali obroke na lokalnem taboru. In tu se je prvič izkazalo, da so iz pravega, Oštarijskega, testa!

Ekipni duh so od vsega začetka gradili na sodelovanju in spoštovanju. Čeprav so prihajali iz različnih okolij, so znali stopiti skupaj in predvsem podpreti posameznika v njegovih idejah. Tako so nastajale nove jedi, nove pijače, nova sodelovanja in nove zgodbe!

Nove zgodbe so vselej temeljile na vrednotah v katere Oštarija v resnici verjame. Poleg inovativnosti, gostoljubnosti, visoke kakovosti, so Oštirji postali sinonim za sezonsko kulinariko, ki temelji na lokalnih produktih in proizvodih. V Oštariji že desetletje predvajajo zgolj slovensko glasbo, kuhajo zgolj lokalni krompir, strežejo zgolj domač ledeni čaj.

Restavraciji so kmalu dodali še hotelski del, nato še doživetja. Pravijo, da so ves čas čutili, da je razvoj nujen, da si želijo gostu ponuditi več. Več časa, več pozornosti, več aktivnosti, več kraja in več Oštarije. Dodali so ji zeliščno tematiko, s tem ime Herbelier, dodatno izpostavili idejo o obujanju dediščine, strasti do zelene dežele, predanost trajnosti.

Herbal retreat Zeliščni hotel

Desetletje kasneje se obračajo v spomine. Ni bilo vedno lahko, predvsem obdobje preteklih dveh let so komaj preživeli. A bilo je vredno! In s ponosom nadaljujejo: močni, zagnani, polni idej in to dvojno: v Oštariji-Herbelier v Dolenjskih Toplicah in Dvorcu-Gregorčič v Šmarjeških Toplicah.

O tem, kaj čaka Oštarijske junake v novem desetletju, ne vemo. A v tančico zavite skrivnosti so lepše, ker jih odkrivamo – delček za delčkom, skupaj z vami: našimi najboljšimi gosti, našimi podpornimi stebri, vami, ki se vedno in znova radi vračate v Oštarijo. Zaradi vas lahko zapišemo desetletje. Hvala, da ste z nami! Na novih 10!

Vaša ekipa